Аласанія сподівається, що через 4 роки українці платитимуть абонплату за НСТУ

Аласанія сподівається, що через 4 роки українці платитимуть абонплату за НСТУ

Укрінформ
У разі обрання головою правління ПАТ "НСТУ" Зурабу Аласанії вдасться вже за 4 роки переконати українців у тому, що Суспільний мовник вартий того, аби за нього платили.

Про це кандидат на посаду керівника Суспільного мовлення сказав після презентації в Укрінформі своєї стратегії розвитку ПАТ "НСТУ", в якій заявив про прагнення в перспективі досягти повної фінансової незалежності від державного бюджету.

"Ми можемо, по-перше, заробляти. У нас дуже багато майна, яке ми можемо надавати в оренду навіть. Але найголовніше - абонплата, яка зараз неможлива до втілення, тому що українці не будуть платити за інформацію... Але якщо ми доведемо все ж таки, що ми того варті - 4 роки у нас на це є, потім ми хоча б запропонуємо людям це зробити", - сказав Аласанія, відповідаючи на запитання членів Наглядової Ради ПАТ "НСТУ".

Він додав, що хотів би, щоб люди "взяли цю справу як свою і віддавали хоча б копійку, але знали, що саме вони забезпечують Суспільного мовника в нашій країні, і це саме їх канал".

За взірець він навів Німеччину, що два роки тому перейшла від плати з домогосподарств на плату за мобільні пристрої, де можна дивитися телебачення, і кожен громадянин сплачує 29 євро на місяць.

Щодо нинішнього фінансування ПАТ "НСТУ" з держбюджету він заявив, що "не певний, що навіть цього року держава надасть всі гроші, які має надати".

"Я вже консультувався з юристами, чи можна подавати до суду на Кабінет міністрів України. Всі не радять з політичної точки зору. Але справа в тому, що треба хоча б прецедент зробити", - вважає Аласанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-