Рада має запустити реформу освіти на цій пленарній сесії - Гриневич

Рада має запустити реформу освіти на цій пленарній сесії - Гриневич

Укрінформ
Для запровадження 12-річної шкільної освіти у наступному році парламент має ухвалити в цілому законопроект «Про освіту» на поточній пленарній сесії.

На цьому наголосила міністр освіти Ліля Гриневич, презентуючи концепцію нової української школи під час прес-конференції в Адміністрації Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз критично важливо, щоб цей законопроект було ухвалено вже на цій сесії, щоб ми могли успішно втілювати цю реформу в життя», - сказала вона.

Гриневич розповіла, що законопроект передбачає  запровадження 12-річної шкільної освіти уже з наступного року, а також впроваджує національну електронну освітню платформу, на якій знаходитиметься навчальний матеріал для вчителів та учнів. Зокрема, на платформі будуть розміщені конструктори уроків для вчителів, мультимедійні презентації, відеоматеріали, а також матеріали для дистанційного навчання учнів.

«Цей рік є ключовим у підготовці освітньої реформи, а у 2018-2019 навчальних роках діти підуть до першого класу 12-річної школи», - зазначила міністр.

Посадовець наголосила, що реформа шкільної освіти займе десятиліття і у цьому зв'язку надзвичайно важлива підтримка суспільства, щоб незважаючи на зміни в уряді, її можна було б послідовно втілювати. 

Також Гриневич додала, що впровадження 12-го року навчання необхідно буде передбачити з держбюджету додаткових 4 мільярдів гривень.

Після впровадження 12-річної шкільної освіти зменшиться термін більшості бакалаврських програм з 4-х до 3-х років.

Тому сумарно навчання триватиме ті ж самі 15 років, резюмувала міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-