У зоні АТО з’являться ще один телеканал і три радіостанції

У зоні АТО з’являться ще один телеканал і три радіостанції

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 березня ухвалила рішення про надання в користування кількох частот в зоні проведення АТО - телеканалу "Правда тут", радіостанціям "Промінь", "ФМ Галичина" та "Армія ФМ".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Телеканал "Правда тут" (ТОВ "Інформаційне агентство "Правда тут", Київська обл.) отримав дозвіл на тимчасове мовлення в цифровому стандарті DVB-T на 22 телевізійному каналі у місті Волноваха Донецької області. І він став шостим телеканалом, який мовитиме в місцевому мультиплексі. Крім нього, на 22 ТВК у Волновасі працюють "1+1", "5 канал", "Донбас", "UA:Перший" та "ДоТБ".

"Ми проводили велику роботу щодо залучення українських телеканалів до розвитку мовлення в зоні проведення АТО. На жаль, це складний процес, тому що робота в АТО є збитковою. І те, що з'явився новий мовник, який хоче там працювати, це великий плюс", - зазначив член Національної ради Сергій Костинський.

"Радіо "Армія ФМ" (ТОВ "Комунікаційне агентство "Сума технологій") отримало дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 98,5 МГц у місті Щастя Луганської області. 

Оскільки "Радіо 24" (ТОВ "ТРК "Праймедіа", м.Львів) відмовилося від мовлення в зоні АТО на частоті 96,5 МГц у місті Волноваха Донецької області, а також на частоті 103,1 МГц у місті Костянтинівка Донецької області, тимчасовий дозвіл на мовлення у Волновасі отримало радіо "ФМ Галичина" (ТОВ "ТРК "Галичина"), а в Костянтинівці - Радіо "Промінь" Національної суспільної телерадіокомпанії України.

"Мережа Радіо "Промінь" стає все більшою. Вони вже мають сім ФМ-частот, це буде восьма. У нас є бачення з НСТУ, щоб поширити мовлення УР1, УР2 в зоні проведення АТО. Питання тільки у фінансових можливостях", - сказав Костинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-