Заступник глави МВС Польщі: Складно протидіяти інцидентам як у Луцьку

Заступник глави МВС Польщі: Складно протидіяти інцидентам як у Луцьку

Укрінформ
Навіть найкращій охоронній фірмі складно протидіяти таким інцидентам, як обстріл генконсульства Польщі в Луцьку.

Про це заявив у середу в ефірі Polskie radio 24 заступник глави МВС Польщі Ярослав Зелінський. 

“Навіть найкраща охоронна фірма, якщо вона перебуває всередині об’єкту, не у змозі передбачити, протидіяти таким подіям ззовні, як це мало місце у Луцьку”, - заявив Зелінський.

Він повідомив, що охорона дипломатичної установи з боку Бюро охорони уряду (BOR) є лише у Києві, а в Луцьку за охорону генконсульства відповідає служба охорони МЗС Польщі, а також органи безпеки України.

За його словами, зараз триває робота над новим законом про BOR, в якому, зокрема, розглядається і розширення повноважень по охороні польських диппредставництв за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії. 

Фото: PR24/PJ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-