СБУ прокоментувала обстріл генконсульства Польщі

СБУ прокоментувала обстріл генконсульства Польщі

Укрінформ
Служба безпеки України докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних у вибуху в Генконсульстві Республіки Польща в Луцьку.

Про це йдеться у заяві відомства.

"СБ України докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, що час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку", - зазначається у заяві.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття злочину. "Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємовідносини між дружніми українським та польським народами", - сказав Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

Нові подробиці будуть оприлюднені на спільному брифінгу СБУ та Нацполіції, який відбудеться у Луцьку об 11:30 в Управлінні Служби безпеки України у Волинській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-