Ситник не виключає заочного засудження Онищенка

Ситник не виключає заочного засудження Онищенка

Укрінформ
Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає можливості заочного засудження нардепа Олександра Онищенка.

Про це він заявив у інтерв'ю "Громадському".

"Це питання більше до прокуратури. Звичайно, ми з Холодницьким (головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – ред.) обговорювали як варіант розвитку подій відносно Онищенка саме заочне засудження. Але ми все ж сподіваємося, що буде відповідне затримання і екстрадиція. Адже, якщо він потім з’явиться на території України, то вся справа починається заново - це в разі застосування процедури заочного засудження. Не хотілося б двічі ходити по одному й тому ж колу", - зазначив він.

За словами Ситника, мета НАБУ - не тільки садити конкретних чиновників, а руйнувати злочинні схеми.

"Якраз ми намагаємося не тільки притягувати до відповідальності за скоєння корупційних правопорушень, а й вживати заходів щодо ліквідації цих схем. Якщо ми говоримо саме про цю газову схему, то вона зараз ліквідована: ліквідовані спільні підприємства через рішення суду, тому зараз цієї схеми, фактично, не існує. Притягнуті до відповідальності працівники "Укргазвидобування", члени групи, які займалися реалізацією цієї схеми, службові особи Державної фіскальної служби. І сама схема через суд ліквідована", - розповів керівник НАБУ.

Він додав, що зараз у "газовій справі" більше десяти підозрюваних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-