Ситник розповів у Литві про

Ситник розповів у Литві про "газову справу" та інші досягнення НАБУ

Укрінформ
Діяльність державних підприємств стає прозорішою завдяки розслідуванням Національного антикорупційного бюро України. 

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час зустрічі з представниками Служби спеціальних розслідувань Литовської Республіки (STT) 27 березня, повідомляє прес-служба відомства. 

«Активні дії Бюро змушують потенційних корупціонерів переглядати свою поведінку, бо НАБУ стає на заваді їхнім злочинним намірам», – підкреслив він. 

Директор Бюро навів приклад викриття корупційної схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» (відома у ЗМІ як «газова справа»), після чого прибутки державного підприємства всього за півроку сягнули 162 млн грн проти 25 млн грн, отриманих за три роки спільної діяльності з компаніями, "підконтрольними народному депутату Олександру Онищенку".

Ситник також наголосив на високому рівні діалогу з громадянським суспільством.

Водночас він укотре підкреслив і необхідність створення в Україні Антикорупційного суду, завдяки якому розгляд справ, розслідуваних НАБУ, та винесення вироків пришвидшиться.

Зі свого боку директор Служби спеціальних розслідувань Литовської Республіки Саулюс Урбанавічюс зазначив, що корупція залишається проблемним питанням і для Литви, однак масштаби її менші. Литовський аналог НАБУ працює у тісній взаємодії з Генеральною прокуратурою та має підтримку влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-