USAID припинило співпрацю з НАЗК - Рябошапка

USAID припинило співпрацю з НАЗК - Рябошапка

Укрінформ
Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) зупинило співпрацю з Національним агентством із запобігання корупції.

Про це в Фейсбуці повідомив один із членів НАЗК, заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка.

"Новий закон у дії. USAID зупинив співпрацю з НАЗК", - написав він.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) - незалежне агентство федерального уряду США. Основні напрями роботи Агентства включають в себе підтримку торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров'я, екстрену гуманітарну допомогу, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримку демократії в більш ніж 100 країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 березня ухвалила закон №6172. Документ передбачає звільнення від подання е-декларацій окремих категорій військовослужбовців та вимагає е-декларування від антикорупційників.

Голова парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв жорстко розкритикував цей закон і навіть заявив, що не підпише його, бо його норми виключають одна одну. “Верховна рада цим законом зробила "дірки" в законодавстві про декларації: дозволили частині посадовців прикриватися погонами, або прикриватися виконанням завдань для оборони держави і не бути прозорими для суспільства", - пояснив Соболєв.

Згодом зміни до закону про е-декларування розкритикували Transparency International та в МЗС Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-