Дітям з Донбасу і Криму необхідно спростити умови для освіти - Джапарова

Дітям з Донбасу і Криму необхідно спростити умови для освіти - Джапарова

Укрінформ
Дітям з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму необхідно створити спрощені умови для освіти на підконтрольній українській владі території, аби реінтегрувати ці території в нашу країну. 

Про це сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час круглого столу, присвяченого створенню належних умов для забезпечення рівного доступу громадян, які проживають на тимчасово не підконтрольних уряду України територіях, до здобуття якісної освіти, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми розуміємо, що освіта для нас - це один із найпотужніших інструментів. Тоді, коли Російська Федерація створює спрощені умови для кримчан, яких вони вже інтегрували в РФ, отримувати освіту без вступних іспитів або безкоштовно, що може протиставити Україна?" - сказала Джапарова. 

Вона також додала, що пропагандиські ЗМІ сьогодні в окупованому Криму намагаються дискредитувати Україну і дистанціювати тих українців, що залишилися на півострові. За словами Джапарової, така пропагандистська тактика ведеться не тільки на рівні ЗМІ, але й в освіті в т.зв. кадетських класах, коли російські військові приходять в школу і розповідають про перемоги "Кримської весни". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-