Джапарова: Сьогодні Крим - це в'язниця

Джапарова: Сьогодні Крим - це в'язниця

Укрінформ
Російська пропаганда маніпулює громадською думкою, намагаючись показати світові красиве життя у Криму, який після окупації перетворився на в’язницю.

Таку думку у Брюсселі у кулуарах міжнародного семінару «Права людини в Україні: ключові виклики та досягнення» власному кореспонденту Укрінформу висловила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«Наприклад, у Криму знімають російське кіно. Деякі з цих фільмів потрапляють на відомі міжнародні фестивалі, показуються у європейських країнах. І це все - форма донести громадськості, експертам, політичним лідерам те, як добре жити у Криму», - розповіла Джапарова.

За її словами, деякі європейські діячі культури, журналісти готові розповідати про Крим, але без урахування політичної складової окупації цієї території, чого і прагне Росія.

«Казати про красиве море, чудові гори, природу, літо і відсутність війни – можна. Але це не відображає дійсність. Адже, по факту, сьогодні Крим – це в’язниця і зона», - наголосила перший заступник міністра інформполітики.

Водночас Джапарова зазначила, що на офіційному рівні у Євросоюзі та інших міжнародних організаціях адекватно сприймають ситуацію щодо прав людини у Криму та на непідконтрольних уряду України територіях.

За її словами, наприклад, Європарламент у своїй нещодавній резолюції щодо українських політичних в’язнів у Росії та ситуації у Криму урахував рекомендації українських правозахисних організацій і відомств з цієї проблеми.

Джапарова нагадала, що окупувавши Крим, Росія порушила 407 міжнародних та двосторонніх договорів з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-