Росія проводила власну політику на Донбасі останні 20 років - Горбулін

Росія проводила власну політику на Донбасі останні 20 років - Горбулін

Укрінформ
Російська Федерація проводила власну політику на Донбасі останні 20 років.

Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін в ході круглого столу "Стратегія щодо Донбасу: зовнішньополітичний, економічний та гуманітарний вимір", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін там (на Донбасі - ред.) внаслідок постійної та наполегливої пропаганди протягом останіх 20 років отримав цілу армію середньоєвропейської держави чисельністю близько 30-40 тисяч чоловік, створену як з власного люмпену, так і з мешканців сусідньої держави", - розповів Горбулін.

За його словами, треба визнати, що українська держава і її представники недостатньо чіткі і переконливі в питаннях Донбасу.

"У людей є дуже багато питань і стосовно економічної блокади, і стосовно мінського переговорного процесу, і щодо кваліфікації збройного конфлікту, визначення і називання цих сторін, які в цьому конфлікті беруть участь", - сказав Горбулін.

Він підкреслив, що відповіді на ці питання повинна дати державна стратегія, а стратегія повинна випливати з чесної відповіді на незручні запитання.

"Те, що Крим і Донбас треба повертати Україні - це питання навіть не стояло. Але питання стратегії починається з питання ціни... У найближчій перспективі головним питанням є не те, чи готова Україна повернути собі Донбас. А питання в тому, чи готова Росія піти з Донбасу", - зауважив Горбулін.

За його словами, поки що нічого не вказує на позитивну відповідь на це запитання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-