Прокуратура Литви: терорист з Луганська, якого в Росії називають

Прокуратура Литви: терорист з Луганська, якого в Росії називають "героєм" - вбивця-втікач

Укрінформ
У поле зору Департаменту держбезпеки, поліції і прокуратури Литви потрапили кілька громадян країни і один українець, який мешкав у Литві, - всі вони підозрюються в участі у воєнних діях на Донбасі або в наданні допомоги терористичним організаціям.

Про це повідомляє Delfi.

"За даними Генпрокуратури, наразі тривають два розслідування за ознаками 249-1 ст.КК (створення і діяльність терористських груп)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в даний момент вільнюська поліція розшукує Сергія Шмакова, 1978 року народження, який переховується від правосуддя. Були дані, що він втік з Литви на схід України і приєднався до бойовиків.

Шмаков вже давно перебуває у полі зору правоохоронців. Кілька років тому він був засуджений за порушення ПДД, під час ДТП загинула людина. За це Шмакова засудили до 3 років позбавлення волі з відстроченням на 2 роки. Через кілька років його судили за крадіжку. А в грудні 2001 року Шмакова і його спільника з Вірменії Аркадія Качакуляна засудили за багаторазовий незаконний перетин литовсько-білоруського кордону і вбивство.

Були отримані дані про те, що Шмаков знаходиться у Луганську, де став на сторону місцевих бойовиків. Поліція розслідує його можливу участь у терористичній діяльності. За таку діяльність у Литві передбачається строк від 10 до 20 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Видання також повідомляє, що в російських ЗМІ пишуть про Шмакова, як про "героя". Про те, що він - вбивця, який переховується від правосуддя, замовчують. Кажуть, що на Донбас він приїхав, "коли переповнилася чаша його терпіння".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-