Нацрада попередила телеканал

Нацрада попередила телеканал "Беларусь 24" за карту України без Криму

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поінформувала листом директора телеканалу "Беларусь 24" Олександра Мартиненка про виявлені в ефірі телеканалу порушення законодавства України і просить їх усунути.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"Моніторинг Національної ради від 14 лютого у програмі інформаційно-аналітичного спрямування в рубриці "Акценти" зафіксував демонстрацію віртуальної карти країн, які є членами регіонального об'єднання Центральноєвропейська ініціатива, до складу якого входить і Україна. На цій карті територія Української держави була зображена без Криму", - йдеться в повідомленні.

На думку Нацради, подібна редакційна політика свідчить про підтримку телеканалом агресивних дій Російської Федерації щодо України в частині анексії Автономної Республіки Крим. Зазначений факт також є порушенням статті 28 закону України "Про інформацію", відповідно до якої інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Крім того, як зазначається, телеканал транслює упереджену інформацію про поточну ситуацію в Україні, не дотримуючись загальноприйнятих журналістських стандартів. Так, 26 лютого в інформаційно-аналітичній програмі "Главный эфир" не був дотриманий баланс поглядів на окремі політичні події в Україні, що призвело до однобокого їх висвітлення.

Телеканал "Беларусь 24" наразі рішенням Національної ради внесено до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

Національна рада просить мовника привести зміст програм, що транслюються, у відповідність до вимог частини другої статті 6 закону України "Про телебачення і радіомовлення" та частини першої статті 28 Закону України "Про інформацію".

"У разі ігнорування вимог українського законодавства регулятор буде змушений розглянути питання про припинення ретрансляції програми "Беларусь 24" на території України", - попереджають у Нацраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-