МН17: Сторожук пояснив проблеми з даними радарів

МН17: Сторожук пояснив проблеми з даними радарів

Укрінформ
Російська Федерація передала Міжнародній слідчій групі у справі про збиття літака МН17 дані радарів у неналежному форматі. 

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"Дані було надано в неналежному форматі. ICAO в таких випадках передбачає надання даних у так званому ASTERIX-STANDART. Дані у такому форматі містять не тільки зображення з екранів радарів, а й дані "протоколів", які містять інформацію про всі виявлені радаром об'єкти, навіть ті, що не були позначені на моніторі", - зазначив він. 

Сторожук зауважив, що найцікавіша для слідства частина даних із радарів російською стороною передана не була. "Співпраці немає. І, звичайно, ми не можемо говорити про те, що цей процес не політизований", - резюмував він. 

Як повідомлялося, прокуратура Нідерландів не може встановити автентичність радарних даних, переданих Росією слідству у справі збиття літака МН17.

У вересні 2016 року Росія заявила, що знайшла первинні радіолокаційні дані, які слідчі безрезультатно вимагали від Москви протягом двох років, поки тривало розслідування. 

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області. Загинули 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-