НАБУ заявляє про порушення закону нардепами, які блокували перевезення Насірова

НАБУ заявляє про порушення закону нардепами, які блокували перевезення Насірова

Укрінформ
Народні депутати України, які перешкоджали співробітникам Національного антикорупційного бюро доставити Романа Насірова на обстеження до спеціалізованої медичної установи, порушили закон. 

Про це йдеться на сайті НАБУ.

"Народні депутати України, які перешкоджали співробітникам Національного антикорупційного бюро України 4 березня доставити голову ДФС на обстеження до спеціалізованої медичної установи, порушили закон", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з моменту затримання впродовж 72 годин підозрюваний перебуває під вартою і будь-яке перешкоджання діям детективів є кримінально караним діянням (ст. 343 Кримінального кодексу України).

Національне антикорупційне бюро України закликає народних депутатів надалі не перешкоджати законній діяльності правоохоронців. "Факти перешкоджання діям співробітників Бюро зафіксовані на відео. Дані матеріали будуть в подальшому передані до компетентних органів з метою надання правової оцінки незаконним діям народних депутатів", - підкреслили в НАБУ.

В бюро нагадали, що 2 березня детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП було складено прокол про затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також повідомлено йому про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. 4 березня підозрюваного вивезли з території клінічної лікарні "Феофанія" для проведення об’єктивної оцінки його стану здоров’я. Однак, на території Інституту кардіології ім. Стражеска деякі народні обранці впродовж двох годин блокували вхід до реанімаційного відділення. О 13:00 4 березня голову ДФС доправили на обстеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-