"Радіо Глас" оштрафували за недотримання квот

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати перевірки радіотелекомпанії "Глас" (позивні "Радіо Глас", м. Одеса) і застосувала до неї санкцію "стягнення штрафу" у розмірі 43 200 грн за недотримання квоти щодо ведення передач державною мовою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моніторинг Національної ради зафіксував порушення компанією "Глас", яка мовить в Одесі, дотримання квот на ведення передач українською мовою. Виявилося, що добовий обсяг ведення передач державною мовою складав 30,9%, тоді як закон вимагає 50%. Було проведено перевірку, яка підтвердила результати моніторингу. Згідно з законом ми сьогодні призначаємо штраф. Це 5% від суми ліцензійного збору – 43 200 грн", - сказав член Нацради Сергій Костинський.

В розмові з кореспондентом агентства він зазначив, що найбільше порушень Нацрада фіксує саме серед регіональних та місцевих радіостанцій і кількість порушників невелика - це 10 радіостанцій, з яких 2 -загальнонаціональні, 8 - регіональних та місцевих.

"По мові ведення передач ми зафіксували 3 порушення, а решта порушували квоту на пісні українською мовою", - уточнив Костинський.

Він запевнив, що моніторинг Нацрадою ведеться по всій Україні.

"Порушників небагато. Це свідчить про те, що радіостанції виконують закон. Але моніторинг не припиняється. Тим більше, що з листопада цього року квоти будуть підвищуватися: до 30% - на пісні українською мовою, до 55% - на мову ведення передач", - зазначив член Нацради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-