Українці адекватно сприймають жителів окупованих територій - експерт

Українці адекватно сприймають жителів окупованих територій - експерт

Укрінформ
У жодному з регіонів України немає агресивого ставлення до людей, які проживають на окупованих територіях Донбасу.

На цьому наголосила політичний аналітик Фонду демократичних ініціатив ім. Ілька Кучеріва Марія Золкіна під час дискусії "Донбас: плани на 2017 рік" в Укрінформі.

"Всупереч будь-яким моментам і політичним спекуляціям, в українському суспільстві відсутні ворожість і агресія щодо людей. які лишилися на окупованих територіях. І переважає співчутливе ставлення... В жодному з регіонів немає агресивного ставлення, домінуючого, до тих людей, які лишилися за лінією розмежування", - сказала вона.

За її словами, загальним тлом, на якому зараз розгортаються всі дискусії як усередині країни, так і на міжнародних майданчиках - це відсутність єдиного бачення в українському суспільстві стосовно того, в який саме спосіб держава має діяти для того, щоб сприяти припиненню конфлікту на Донбасі.

"Так, 29% громадян говорять про те, що держава повинна орієнтуватись на виключне і безумовне відновлення довоєнної ситуації і в адміністративному, і в політичному плані. 17% - це прихильники дуже жорсткої позиції, які говорять, що Україна має орієнтуватися на ізоляцію, визнати ці території тимчасово окупованими, але саме в ізоляціоністському дусі. Але прихильників протилежної позиції, які готові на особливий статус і в такий спосіб сприяти завершенню цього конфлікту, їх 14,5%", - зазначила експерт.

Вона також підкреслила, що є 14% прихильників того, що Україна не мусить нічого кардинально змінювати, що "ми повинні жити з тим підходом існування цих територій, який має місце в державній політиці зараз".

Як наголосила Золкіна, абсолютна більшість людей у "великій" Україні вважають тих, хто опинився на непідконтрольній території, заручниками.

"30% вважають, що вони заручники певних обставин: сімейних, матеріальних, фінансових, тобто особистих, - і 25% вважають, що ці люди є заручниками незаконних збройних формувань. 14,5% вважають, що такі люди заручники, але заручники провальної політики української влади щодо непідконтрольних територій", - зазначила експерт.

Таким чином, підсумувала вона, лише 6%українців, які проживають поза межами непідконтрольних територій, вважають тих, хто лишився там, зрадниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-