Нацрада відмовила “Радио Вести” у продовженні ліцензії в Харкові

Нацрада відмовила “Радио Вести” у продовженні ліцензії в Харкові

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 23 лютого відмовила "Радио Вести" (ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер") у продовженні ліцензії на мовлення в Харкові.

За таке рішення проголосували члени Нацради на сьогоднішньому вечірньому засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національна рада вирішила відмовити ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, у продовженні строку дії ліцензії на мовлення (НР № 00184-м від 19.02.2010 року) у зв'язку з закінченням строку дії ліцензії. Залишити заяву ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер" щодо переоформлення ліцензійного мовлення у зв'язку зі зміною відомостей про пов'язаних осіб кінцевого бенефіціарного власника без розгляду", - сказала під час засідання заступник голови Нацради Уляна Фещук, уточнивши, що термін дії ліцензії вже фактично закінчився 13.02.2017 року, але відповідно до закону України до того моменту, поки Нацрада не розглянула заяву про продовження, ліцензія є чинною.

Відповідно до рішення Нацради про відмову, продовжила Фещук, управління радіочастотного ресурсу та технічного контролю має врахувати це рішення під час підготовки матеріалів щодо оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 100,5 МГц у м.Харкові. Тобто врахувати те, що ця частота, якою володіло "Радио Вести", є вільною.

"Закон передбачає, що ми маємо звернутися до Концерну РРТ щодо відключення частоти протягом 3 днів з моменту прийняття відповідного рішення", - уточнила вона.

Фещук зазначила, що підставами для рішення про відмову є наявність двох попереджень, не скасованих судом, - за зміну програмної концепції та за недотримання квот української мови в ефірі.

Заступник голови Нацради додала, що ліцензія видаться строком на 7 років. І ТРВК "Мастер" - "компанія з історією", тому що вперше вона отримала ліцензію в 2002 році, потім декілька разів міняла власників і програмну концепцію мовлення.

За словами Фещук, Нацрада вирішила не брати до уваги ухвалу Харківського окружного адміністративного суду, який заборонив розглядати питання про продовження ліцензії, оскільки вона ще не набрала законної сили. В ухвалі сказано, що вона набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги.

Вона також звернула увагу на те, що переднього тижня і цього тижня, буквально за день до засідання Нацради, з'являються позовні заяви фізичних осіб - і це наводить на роздуми.

"Попереднього разу ухвала суду не викликала у нас питань, оскільки нам вдалося зв'язатися з Франківським судом м.Львова і нам підтвердили винесення цієї ухвали. Цього разу нам не вдалося зв'язатися з Харківським окружним адміністративним судом і в Реєстрі вона не з'явилася, тому ми розглянули це питання... Поява таких ухвал напередодні і занесення їх в Національну раду не додає довіри компанії", - підкреслила Фещук.

Щодо заяви ТОВ "ТРК "Дивосвіт" (київське "Радио Вести") щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення, то її розгляд вирішено відкласти до завтра, 24 лютого, у зв'язку з тим, що Франківський суд м. Львова відклав розгляд цього питання на завтра на 14:45. Таким чином Нацрада почне розглядати питання о 17:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-