"Викрадення Гончаренка": в одного з підозрюваних знайшли паспорт РФ

Укрінформ
Слідча група Одеської облпрокуратури, яка веде кримінальне провадження у справі викрадення народного депутата Олексія Гончаренка, встановлює обставини набуття одним із фігурантів справи російського громадянства.

Про це повідомила речниця облпрокуратури Інна Верба.

"Слідчі оголосили підозри трьом затриманим особам, які підозрюються у викраденні народного депутата Олексія Гончаренка. Триває документування показів зловмисників, в тому числі слідство з'ясовує обставини набуття одним з трьох фігурантів кримінальної справи громадянства Російської Федерації. Паспорт було виявлено при проведенні обшуків у помешканнях затриманих", - зазначила Верба.

24 лютого прокуратура звернеться з клопотанням до суду про санкціонування арешту групи підозрюваних у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають депутата Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Другим підозрюваним у злочині виявився колишній військовослужбовець.

Кушнарьов мав намір на знак помсти за сина спотворити кислотою обличчя члена парламенту і перебити йому колінні чашечки. Однак зловмисники встигли лише викрасти Гончаренка і доставити до заздалегідь підготовленого приміщення - правоохоронці завадили завдати йому непоправних ушкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-