У компанії Ахметова прокоментували акцію з вимогою підняти зарплати

У компанії Ахметова прокоментували акцію з вимогою підняти зарплати

Укрінформ
У ДТЕК прокоментували сьогоднішню акцію працівників Бурштинської ТЕС з вимогою підняти зарплати.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі ДТЕК, коментуючи інформацію агентства про сьогоднішню акцію протесту працівників Бурштинської ТЕС, що належить компанії Ріната Ахметова.

"Середня зарплата працівників Бурштинської ТЕС становить 9500 гривень, що вдвічі більше, ніж у всій Івано-Франківській області. Крім цього, встановлені доплати в зимовий період, доплати під час опалювального сезону, доплати за інтенсивність роботи, безаварійність роботи і маневреність блоками. За минулий рік Бурштинська ТЕС заплатила 403 млн гривень податків (не рахуючи екологічних податків). По всіх виплатах немає ніяких заборгованостей, при тому, що борг ДП «Енергоринок» перед підприємством - 2,5 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз Бурштинська ТЕС проходить зимовий максимум. У роботі регулярно знаходиться десять-одинадцять блоків, які працюють практично на повному навантаженні.

"В такий період особливо важлива стабільна робота станції, не обтяжена провокаціями з боку організацій, які розраховують побудувати політичне реноме на інформаційних спекуляціях", - наголосили в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Івано-Франківській області, на дорозі Львів-Івано-Франківськ, працівники Бурштинської ТЕС разом з громадськими активістами вийшли на годинну акцію протесту. Головні вимоги - підвищення зарплати на 30% і конфіскація майна Ахметова. За словами протестувальників, зарплата працівників підприємства досягає 5-6 тис. грн на місяць, тоді як ціни вже зросли утричі. Робочі підозрюють, що їхнє керівництво фінансує сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-