Авдіївка - українське Алеппо: В Латвії пікетували посольство РФ

Авдіївка - українське Алеппо: В Латвії пікетували посольство РФ

Фото, відео
Укрінформ
Після загострення бойових дій на Донбасі латиські активісти та представники української громади Латвії в четвер пікетували посольство РФ в Ризі. На заході були присутні кілька відомих латвійських політиків.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Пікетування-маніфестація тривало годину, в ньому взяли участь приблизно 50 латиських та українських активістів. Лунали гасла на підтримку України, її незалежності та територіальної цілісності.

На плакатах навпроти вікон російського посольства було написано «Авдіївка – Українське Алеппо», «Росіє, Поверни свої війська додому», «Росіє! Там, де ти – там кров і смерть. Stop Agression!», «Ганьба військовій агресії Росії проти України та її народа во віки віків», «У відпустку на Донбас. Рашистські тури степами України», «Руки геть від України!».

Під час заходу виступали його організатори Тетяна Лазда (Конгрес українців Латвії), Андрей Анцанс. Брав слово латвійський журналіст, публіцист, волонтер Імант Лієпіньш, автор книги про сучасну Україну "UKRAINE. Life, Death and the Inner Revolution: an Eyewitness Account" (2015).

Прийшли на пікет-маніфестацію та виступали відомі місцеві політики. Зокрема - депутат Сейму Латвії Ейнарс Цилінскіс, кандидат в мери Риги Байба Брока, деякі теперішні депутати Ризької думи.

Нагадаємо сьогодні також відбулося пікетування російських посольств в Римі та Лісабоні. В середу естонські та українські активісти пікетували посольство РФ в Таллінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-