Українці Риму пікетували посольство Росії в Італії

Українці Риму пікетували посольство Росії в Італії

Фото
Укрінформ
Після загострення бойових дій, російської агресії на Донбасі українська громада провела в четвер маніфестацію-пікет російського посольства в Римі.

Про це написав у Facebook голова Християнського Товариства українців в Італії, координатор Оркомітету Євромайдан Рим Олесь Городецький.

"Близько сотні українців вийшли під російське посольство в Римі, щоб висловити свій протест проти агресії РФ в Україні. Приводом до акції стали останні події в Авдіївці та на лінії розмежування. Загибель українських військових не залишила байдужими римських українців. Загиблим Героям було присвячено багато виступів", - пише Городецький.

Під час заходу звучала спільна молитва за душі загиблих, в їх честь присутні виконали "Пливе кача". Учасники акції тримали фото загиблих з надписами - "Їх вбив Путін!". Італійською мовою звучали вже традиційні гасла: "Російські терористи, забирайтеся геть з України", "Путін - вбивця" та ін.

"Пікет організували Оргкомітет Євромайдан Рим та Конгрес Українців Італії. Українська громада Риму не припиняє підтримки України. Акції, мітинги та волонтерська допомога залишаються пріоритетами громадської діяльності. До повної перемоги над агресором! Слава Україні!" - наголошує активіст.

Також пікетування російських посольств в четвер пройшло в Ризі, невдовзі воно почнеться в Лісабоні. Планується, що до кінця тижня українська діаспора встигне підготувати пікетування російських посольств і в деяких інших європейських столицях.

Фото: Олесь Городецький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-