На Київщині 9-річного хлопчика викрали заради викупу, але він зміг утекти

На Київщині 9-річного хлопчика викрали заради викупу, але він зміг утекти

Укрінформ
Працівники Білоцерківської поліції затримали 30-річного чоловіка та його спільника, які за попередньою змовою у місті Біла Церква викрали 9-річного хлопчика та вимагали у родичів за нього викуп у сумі 10 тисяч гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області. 

«Вчора, 29 січня, увечері до Білоцерківського відділу поліції звернулась місцева пенсіонерка та повідомила, що цього ж дня її онук пішов з дому гратися у двір та зник. Крім цього, жінці підкинули записку з текстом: «Якщо потрібна дитина, то треба підготувати 10000 гривень до дванадцятої ночі». Правоохоронці одразу почали пошуки дитини. Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 30-річний житель смт Гребінки Васильківського району. З'ясувалося, що чоловік шляхом обману заманив хлопця до себе додому, де разом зі спільником зв'язали його і насильно утримували, вимагаючи від родичів за його звільнення викуп у 10 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні. 

Однак 9-річний хлопчик за відсутності зловмисників сам звільнився з полону та на маршрутному таксі повернувся додому.

Наразі правоохоронці затримали вимагача та його спільника за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

За цим фактом слідчими Білоцерківського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-