Японія допоможе Україні налагодити інформування в надзвичайних ситуаціях

Японія допоможе Україні налагодити інформування в надзвичайних ситуаціях

Укрінформ
Японія передасть свій досвід інформування в надзвичайних ситуаціях Суспільному мовнику України.

Про це йшлося на зустрічі керівництва Міністерства інформаційної політики України, Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України з Надзвичайним та Повноважним послом Японії, повідомляє прес-служба МІП.

«Ми вже готові розпочати підтримку. Сьогодні я хочу вас познайомити з нашими експертами, які впроваджуватимуть програму підтримки Суспільного мовлення, про яку йшлося під час нашої попередньої зустрічі», - сказав посол Сумі Шігекі.

Міністр інформполітики Юрій Стець у свою чергу подякував за допомогу Україні та зазначив: “Ми розуміємо, що влада не повинна впливати на Суспільне мовлення, а повинна лише допомагати. Зокрема, саме завдяки встановленню таких дружніх двосторонніх дипломатичих стосунків ми виконуємо свою місію”.

У ході зустрічі японські експерти корпорації NHK та агенства JICA розповіли, що програма ділиться на три напрями: технічна підтримка (передача обладнання до студії), підтримка в забезпеченні програмування, а також створення єдиної мережі інформування громадян про надзвичайні ситуації.

За словами посла, останній напрям, що стосується інформування громадян, є дуже успішним досвідом в Японії.

Експерти наголосили, що під час створення мережі важливим є якісно налагодити взаємодію між центральними та місцевими телеканалами. А для того, щоб навчитися реалізовувати програму, в українських фахівців із Суспільного мовлення буде можливість поїхати до Японії і подивитися, як працює мережа. Це передбачено програмою допомоги.

На завершення зустрічі, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко наголосив: “Ми дуже цінуємо допомогу, як технічну так і методичну, запропоновану Вами. Ваш досвід системи оповіщення населення в умовах надзвичайних ситуацій є важливим досвідом для України. Раніше цю функцію виконувало дротове радіо, яке зараз втратило свою актуальність і механізм роботи. Тому, використовуючи Ваші поради, Україна вирішить велику проблему в цьому напрямі”.

Як відомо, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово відзначав потребу врегулювати питання, які можуть стати перешкодою на шляху до реформи Суспільного мовлення України. Глава уряду доручив міністру інформаційної політики України Юрію Стецю виявити та попередити подібні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-