Папа Римський на зустрічі з дипломатами згадав про Україну

Папа Римський на зустрічі з дипломатами згадав про Україну

Укрінформ
В Україні мають бути виконані всі домовленості щодо відновлення миру, взяті на себе сторонами збройного конфлікту, а також мають бути докладено всіх зусиль задля вирішення гуманітарної кризи.

Такі побажання висловив Папа Франциск в понеділок під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі, повідомляє Радіо Ватикану

«Складаю побажання, щоб в Україні рішуче прямували вперед у пошуку реальних вирішень для повного здійснення зобов’язань, взятих на себе сторонами, і, насамперед, щоб була запевнена швидка відповідь на гуманітарну ситуацію, яка досі залишається важкою», - зазначив Папа Римський.

За його словами, в Європі, де не бракує напруження, готовність до діалогу становить єдиний шлях для гарантування безпеки та розвитку континенту. "Із прихильністю сприймаю ініціативи, спрямовані на користь об’єднання Кіпру, адже саме сьогодні наново розпочинаються переговори", - наголосив Понтифік.

Побажання Папи були висловлені в контексті 100-річчя завершення Першої світової війни під час аудієнції з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі, де Папа ділився своїми думками про мир і безпеку.

Раніше Папа Римський Франциск закликав до виконання зобов’язань сторонами збройного конфлікту на сході України задля встановлення миру під час традиційного послання Urbi et Orbi з нагоди свята Різдва Христового за Західним обрядом.

Фото: AVSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-