МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Лівії

МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Лівії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії через вкрай складну безпекову ситуацію в цій країні.

Про це йдеться на сторінці департаменту консульської служби МЗС у Facebook.

"Вкотре наголошуємо на необхідності утриматися від поїздок до Лівії з огляду на серйозну небезпеку та неспроможність лівійських органів влади гарантувати безпеку і правопорядок на всій території країни. Нагадуємо також про обмежені можливості консульського захисту у разі потрапляння українських громадян у надзвичайні ситуації на території Лівії, оскільки українська дипломатична установа дислокована в Тунісі", - зазначається у повідомленні.

Попередження МЗС адресовані передусім українським медичним працівникам, які  працевлаштовуються у лівійських медичних закладах. МЗС застерігало, що в більшості випадків контракти, які укладаються з українськими медиками, кардинально відрізняються від реальних умов роботи, насамперед – у питаннях особистої безпеки, оплати праці та повернення в Україну.

Одним із нещодавніх випадків був арешт та ув’язнення українського медичного працівника місцевими "правоохоронними органами" за надуманим звинуваченням. Насправді ж керівник лівійського медичного закладу, в якому працював наш співвітчизник, схиляв його таким чином до укладання нового контракту в ситуації, коли українець наполягав на здійсненні з ним остаточного розрахунку та поверненні на Батьківщину. Лише завдяки оперативному втручанню Посольства України в Тунісі українського лікаря було звільнено з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-