В Україну повернулися двоє моряків із арештованого у Лівії судна - МЗС

В Україну повернулися двоє моряків із арештованого у Лівії судна - МЗС

Укрінформ
Двоє українських моряків - членів екіпажу судна Captain Khayyam, заарештованого в березні у Лівії за підозрою в контрабанді нафтопродуктів, повернулися сьогодні в Україну.

Про це повідомив у Фейсбуці Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ.

"Завдяки комплексним заходам МЗС і Посольства України в Туніській Республіці 28 грудня 2016 року забезпечено повернення на Батьківщину двох громадян України - членів екіпажу судна, яке у березні було заарештовано в місті Місурата (Держава Лівія)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у середині лютого берегова охорона Лівії затримала в територіальних водах судно Captain Khayyam, яке йшло під прапором С'єрра-Леоне, серед членів екіпажу якого було п'ять громадян України, а також громадяни Туреччини та Азербайджану.

4 березня Департамент консульської служби МЗС повідомив, що члени екіпажу судна заарештовані за підозрою у контрабанді нафтопродуктів і утримуються під вартою в одному з лівійських пенітенціарних закладів, що перебуває під контролем офіційної влади м. Тріполі.

Як відомо, 16 лютого МЗС України рекомендувало громадянам негайно покинути Лівію і утриматися від поїздок у країну до стабілізації безпекової ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-