Порошенко заявив про «обережні підстави» вважати, що найважче позаду

Порошенко заявив про «обережні підстави» вважати, що найважче позаду

Укрінформ
Від затягування пасків українська влада переходить до поступового підвищення доходів різних верств суспільства.

Таку заяву сьогодні зробив Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Маріуполі на Донеччині, повідомляє Укрінформ.

"Від затягування пасків ми переходимо до поступового підвищення доходів різних верств суспільства. Є обережні підстави вважати, що найважче у соціально-економічній сфері нарешті вже позаду", - сказав Президент.

За його словами, це далося Україні нелегко. Економіка країни пережила шок від воєнних дій та не менш агресивного закриття Росією свого ринку для українських товарів.

Порошенко зазначив, що оборонно-безпековий сектор України витрачає зараз 5 % ВВП, а безпосередньо на Збройні сили України - від 4 %. "Але попри це ми змогли підняти мінімальну заробітну плату для всіх українців вдвічі з першого січня. Можу сказати, що зараз, коли мінімальна зарплата складає 3200 грн, це точно краще, як 1450 грн, які виплачувалися в листопаді і 1600 - у грудні. З нового року ми підвищуємо зарплату вчителям, лікарям, в 2017-му буде виділено безпрецедентні кошти на ремонт і будівництво доріг, продовжується децентралізація, перерозподіл ресурсів на користь місцевих громад", - зауважив Глава держави.

Президент підкреслив, що ми вистояли і адаптувалися до нових умов і нам вдалося відновити зростання, але дякувати за це в цій ситуації треба народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-