УЗ збільшує кількість поїздів до прифронтових зон

УЗ збільшує кількість поїздів до прифронтових зон

Укрінформ
У новому графіку руху ПАТ "Укрзалізниці", який буде запущено 11 грудня, збільшиться кількість поїздів у напрямку до прифронтових зон. Серед них: Київ – Маріуполь, Полтава – Харків – Костянтинівка та Хмельницький – Лисичанськ.

Про це заявив заступник начальника Департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Олександр Красноштан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найскладніша ситуація – перевезення у прифронтових зонах і зоні АТО. Новий поїзд 183/184 сполученням Київ – Маріуполь дозволить вирішити проблему сполучення з південним Донбасом. З 4 листопада вже курсує і надалі курсуватиме денний поїзд 787/788 сполученням Полтава – Харків – Костянтинівка, який був розроблений для забезпечення сполучення між мешканцями Краматорська, Дружківки, Костянтинівки, Лиману, Слов’янська з Харковом та Полтавою", - сказав він.

За словами Красноштана, зручність потягу Полтава – Харків – Костянтинівка в тому, що він відправляється з Донбасу вранці і повертається на Донбас увечері.

"Тобто в людей є практично цілий день, аби вирішити свої справи в Харкові. Пасажири сприйняли даний графік позитивно, ми спостерігаємо хорошу динаміку по пасажиропотоку. Якщо порівнювати ціни, з Краматорська до Харкова вартість проїзду автобусом щонайменше 140 грн, а поїздом – 76 грн", - зауважив заступник начальника Департаменту.

Також серед нових поїздів Південно–Західної залізниці є Хмельницький – Лисичанськ.

"Його особливість полягає в тому, що ми довозимо пасажира з північного Донбасу (Лисичанськ, Сватове, Рубіжне) не тільки до Києва, а відразу у Вінницю чи Хмельницький, цим ми забезпечуємо ширшу географію", - зазначив Красноштан.

Загалом для задоволення потреб пасажирів у новому графіку передбачені курсування 24 пар нових поїздів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-