Нацрада по ТБ розраховує утричі прискоритися за рахунок е-урядування

Нацрада по ТБ розраховує утричі прискоритися за рахунок е-урядування

Укрінформ
Перехід Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на електронне урядування прискорить опрацювання документів у 2,5-3 рази.

Про це сказав член Нацради Валентин Коваль під час прес-брифінгу в Укрінформі.

"У понеділок ми ухвалимо рішення про впровадження системи електронного документообігу і введемо його в так звану дослідну експлуатацію для того, щоб остаточно зрозуміти, чи справляються наші комп'ютерні системи з такою кількістю матеріалів. До кінця січня всі документи, які ми позначили як такі, що переходять у СЕД, будуть опрацьовуватися саме там. Це прискорить багато процесів як мінімум у 2,5-3 рази. Якщо всі члени Національної ради і керівники апарату освояться в цій системі, прискорення буде до 80% економії часу на обробці кореспонденції", - зазначив Коваль.

За його словами, в СЕД Нацрада буде працювати з максимальною кількістю типів вхідної кореспонденції.

"Буквально з 15 грудня почнемо опрацьовувати всі звернення громадян у СЕД. З 20 грудня ми почнемо обробляти в цій системі всю документацію, яка ходить між Нацрадою та органами влади - АП і рештою державних органів вищого рівня. В системі буде оброблятися весь внутрішній документообіг, окрім ліцензійних, кадрових і фінансових документів, а також уся вихідна кореспонденція", - поінформував член Нацради, додавши, що систему для роботи з ліцензіатами будуть розробляти окремо.

За його словами, головна перевага від впровадження СЕД - це економія часу і паперу. "Зараз усі підписи можуть ставитися одночасно в електронній версії. Якщо всі на місцях або підключені до мережі, документ надходить до фінальної обробки в апарат за лічені хвилини - на відміну від 5-7 днів, як це є зараз. Крім того, якщо сьогодні вхідний документ - це 1 сторінка, то в паперовому варіанті - це десь 8-10 аркушів паперу", - сказав Коваль. 

 Він нагадав, що перехід Нацради на електронний документообіг складався з кількох етапів. Спочатку вивчили досвід Адміністрації Президента і завдяки цій співпраці розробили технічне завдання для того, щоб адаптувати систему АП до системи Нацради. 

"Ми отримали першу робочу версію, зрозуміли, які перші кроки треба зробити. І на цьому тижні завершується перший етап навчання працівників Національної ради в цій системі. Він позитивний", - наголосив член Нацради. 

Коваль також зазначив, що Адміністрація Президента передала систему Нацраді безкоштовно.

"На програму і програмний код Нацрада не витратила жодної копійки. Єдине, що нам треба було, - це зміцнити  наші сервери. І ми після того, як введемо в експлуатацію всю систему, зрозуміємо, чи потрібно нам додатково збільшувати потужність серверів. Ми розглядаємо можливість придбання додаткового сервера, але його вартість для Нацради можна буде побачити в системі ProZorro. Але якщо ціною цих витрат буде прискорення роботи і більш швидке реагування на події дня, то це нормально", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-