Укрінформ на першому місці за якістю новин - ІМІ

Укрінформ на першому місці за якістю новин - ІМІ

Дослідження
Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» посідає перше місце за якістю новин серед загальноукраїнських онлайн-видань.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) за результатами дослідження, проведеного у листопаді 2016 року. 

«Перше місце за якістю новин серед популярних загальноукраїнських онлайн-видань посів «Укрінформ», друге розділили «Ліга», «Українська правда» та «Цензор.нет», третя позиція - у видань «Новое время» та «112.ua». Найгірші показники отримали «Обозреватель» та «Сегодня.ua», - повідомляє прес-служба ІМІ.

Експерти провели аналіз 15 популярних новинних українських інтернет-видань на дотримання трьох професійних стандартів журналістики - балансу думок і точок зору, достовірності, відокремлення фактів від коментарів, а також рівня суспільно важливих матеріалів у стрічці новин.

За результатами дослідження, в середньому близько 76% матеріалів у стрічці новин є на суспільно важливу тематику. Найбільше такого контенту - у «Ліги», «Української правди», «Цензор.нет», «Укрінформ» - 97%. Найбільше ж розважального контенту розміщують сайти «Обозреватель» (60%), «Кореспондент» та «Сегодня.ua» (по 45%).

«Найвищий рівень з дотримання стандарту достовірності зафіксовано в «Укрінформі» - у всіх новинах, що підлягали моніторингу, були названі джерела інформації і ці джерела були з досить високим рівнем достовірності. Також високі показники у «Ліги», «Української правди» та «Цензор.нет» - 92%. Найнижчий рівень дотримання цього стандарту зафіксовано в «Сегодня.ua» - 57%», - йдеться у повідомленні.

До вибірки потрапили новини 15 всеукраїнських новинних інтернет-видань - «Обозреватель», УНІАН, LB.ua, «Ліга», «Українська правда», «Цензор.нет», «Кореспондент», «Укрінформ», «Сегодня.ua», «112.ua», «РБК-Україна», «24.ua», «ТСН.ua», «Новое время» та «Страна.ua».

Нагадаємо, це вже друга хвиля моніторингу ІМІ, з результатами першої можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-