МІП визначив приоритетними захист прав журналістів та свободу слова

МІП визначив приоритетними захист прав журналістів та свободу слова

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко наголошує, що захист прав журналістів та забезпечення свободи слова є пріоритетом у роботі Мінінформполітики.

Про це він сказав на зустрічі із представниками білоруських ЗМІ, повідомляє прес-служба МІП.

"В Україні ми намагаємося захистити права журналістів, дати їм все необхідне, щоб вони відчували свободу слова. Це є пріоритетом роботи нашого відомства. Сьогодні уряд робить ставку на роздержавлення ЗМІ. Зараз на шляху реформування Суспільного мовлення, яке покликане забезпечити інформаційні потреби суспільства та є некомерційним", - сказав Біденко.

За його словами, надзвичайно важливим є те, щоб українські медіа були дійсно вільними, щоб вони мали можливість висловлювати свою думку.

У свою чергу, журналісти цікавилися переважно інструментами протидії інформаційній пропаганді РФ із боку України. Вони хотіли дізнатися, з якими труднощами у боротьбі з дезінформацією зіштовхнулася Україна, які висновки держава робить за результатами конфлікту на Сході, а також про те, якою тут є ситуація із свободою слова.

Прес-тур журналістам організувало представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Група складалась із представників таких ЗМІ: Радіо Свобода, Франсрадіо, порталу thintanks.by, Єврорадіо, "Комсомольська правда в Білорусі", "Білоруський журнал", "Вільні новини", радіо "Рація", "Брестський кур'єр", "Узгорак", "Вольнае Глыбокае".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-