Пакистан пропонує Україні створення спільних оборонних заводів

Пакистан пропонує Україні створення спільних оборонних заводів

Укрінформ
Президент Пакистану Мамнун Хусейн запропонував делегації України, на чолі з міністром оборони Степаном Полтораком, активізувати співробітництво між нашими державами у питаннях військово-промислової сфери.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Мені відомо, що військово-промисловий комплекс України досить розвинутий. Тому, я би хотів ініціювати поглиблення наших взаємовідносин та розглянути можливість створення спільних підприємств у цій галузі. Також нам цікавий ваш досвід в галузі суднобудівництва та розвитку інформаційних технологій», - заявив Мамнун Хусейн. 

У свою чергу міністр оборони України подякував президенту Пакистану за можливість зустрітися та обговорити важливі для обох країн питання.

«Я також переконаний, що потенціал нашого співробітництва ще не вичерпаний, адже у нас є низка довготривалих проектів. Зокрема, йдеться про сферу танкобудування. Наразі, нам цікавий ваш досвід у створенні концерну з виготовлення озброєння та боєприпасів. І ми вже досягли певних домовленостей у цьому напрямку. Так, ми домовилися, що найближчим часом наші експерти приїдуть до вашої країни для вивчення досвіду розгортання такого виробництва. Щодо поглиблення нашого співробітництва я хочу наголосити, що Україна завжди виконує свої обіцянки та домовленості», - підкреслив Полторак.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання можливої торгівлі боєприпасами між країнами. Торкнулися також питань співробітництва у сфері культури, освіти та обміну спеціалістами між двома державами.

Фото: report.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-