Син Джемілєва втретє відмовиться від громадянства РФ

Син Джемілєва втретє відмовиться від громадянства РФ

Укрінформ
Син депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Хайсер вкотре відмовлятиметься від нав'язуваного йому російського громадянства.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Уперше Хайсер Джемілєв писав відмову від громадянства РФ 2014 року, консультуючись зі своїм адвокатом Олександром Лісовим (ми з ним зараз співпрацюємо у справі "26 лютого"). Але місяць тому в колонію надійшли документи на оформлення йому паспорта. І написану Хайсером офіційну відмову у нього не прийняли. А фотографуватися на паспорт Хайсер відмовився. І ось захід на третє коло", - розповідає Полозов.

За словами адвоката, бланк паспорта для наявності російського громадянства взагалі не обов'язковий. Судячи з усього, Федеральна міграційна служба, що тепер перейшла під управління МВС, після анексії Криму автоматично перенесла дані на жителів АРК в режим російського громадянства. Наприклад, сім'я Хайсера дуже здивувалася, коли дізналася, що і його мати, і дружина (вони планують приїхати на побачення наступного тижня), виявляється, теж мають російське громадянство.

На даний час Микола Полозов планує подати запит до МВС РФ з проханням роз'яснити ситуацію з громадянством Хайсера Джемілєва. Якщо надійде підтвердження, то він зі своїм підзахисним почне процедуру відмови від громадянства заново.

Як повідомляв Укрінформ, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві через необережність" і засуджений до ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший від того, що визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування терміну на батьківщині Росія відповіла відмовою. В УДЗ йому теж відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-