Ще один російський суд відмовив в УДЗ синові Джемілєва

Ще один російський суд відмовив в УДЗ синові Джемілєва

Укрінформ
Микола Полозов, адвокат сина депутата Верховної ради України Мустафи Джемілєва Хайсера заявив, що після відмови в обласному суді і далі оскаржуватиме відмову в УДЗ – аж до ЄСПЛ.

Про це він повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Астраханський обласний суд виніс рішення щодо нашої апеляції з приводу УДЗ Хайсеру Джемілєву. Нагадаю, 25 лютого Радянський райсуд Астрахані відмовив в умовно-достроковому звільненні. Обласний суд очікувано підтвердив це рішення. Наступний наш крок - оскарження в ЄСПЛ", - зазначив Полозов.

Як повідомлялося, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново.

Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивство з необережності" і засуджений до терміну ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року.

Російський вирок на три місяці менший того, що визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на Батьківщині Росія відповіла відмовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-