Працівницю «Миколаївобленерго» за виправдовування агресії РФ, засудили до двох років в'язниці

Працівницю «Миколаївобленерго» за виправдовування агресії РФ, засудили до двох років в'язниці

Укрінформ
Заводський райсуд Миколаєва визнав винною ексначальницю служби розподілу електроенергії АТ «Миколаївобленерго» у поширенні російської пропаганди, спрямованої на захоплення України та виправдовування збройної агресії РФ, і засудив її до двох років позбавлення волі.

Вирок оприлюднений у Єдиному держреєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

Зокрема, суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченою.

«(Фігурантку - ред.) визнати винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 110 і ч. 3 ст. 436-2 КК України, та призначити їй покарання... у вигляді двох років позбавлення волі без конфіскації майна», - йдеться у судовому рішенні.

Суд дійшов висновку, що підозрювана була прихильницею мілітаризованої політики, здійснюваної РФ щодо України та підтримувала так званий «русский мир». Зокрема, 27 квітня та 31 травня 2023 року вона під час спілкування із колегами та підлеглими в адмінбудівлі АТ «Миколаївобленерго» свідомо публічно закликала до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією.

Читайте також: У Харкові затримали колаборантку, яка збирала матеріали для ток-шоу Скабєєвої і Соловйова

Як повідомлялося, Заводський районний суд міста Миколаєва визнав винним у державній зраді і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі військовослужбовцю, який шпигував на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-