Форум громад та волонтерів: Козицький розповів, як Львівщина допомагає ЗСУ

Форум громад та волонтерів: Козицький розповів, як Львівщина допомагає ЗСУ

Фото
Укрінформ
За перший квартал цього року громади Львівщини скерували на підтримку українських військових формувань та потреби, пов’язані з війною, понад 500 млн грн.

Про це під час форуму громад та волонтерів «Львівщина – для ЗСУ» повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«За перший квартал цього року для потреб наших воїнів з різних бюджетів та залучених коштів Львівщина виділила близько 500 млн грн. Безпосередньо з обласного бюджету було виділено за чотири місяці 2024 року більше 350 млн грн, з них понад 200 млн – виключно на БПЛА. Засоби радіоелектронної боротьби та безпілотники – наш пріоритет», – сказав Козицький.

Він зазначив, що у 2023 році з бюджетів різних рівнів Львівщини було залучено понад 5 млрд грн на військову сферу. З них близько 2 млрд грн скеровано безпосередньо військовим частинам, а інші кошти – на потреби, пов’язані з війною.

Читайте також: Львівщина виділила з обласного бюджету ще ₴74 мільйони на підтримку ЗСУ

«Львівська ОВА збирає заявки про потреби від частин, дуже часто до нас звертаються формування, які не зареєстровані в нашій області. І на мою думку, варто знайти консенсус, чи ми розпорошуємося на всіх, чи допомагаємо частинам Львівщини. Це важливо для координації діяльності. Ми і надалі будемо допомагати оборонцям. Але щоб допомога надходила захисникам швидше, а громади підтримували їх активніше, потрібні законодавчі зміни», – акцентував начальник Львівської ОВА.

Форум громад та волонтерів «Львівщина – для ЗСУ» / Фото: Львівська ОВА

У середу, 1 травня, у Львові проходить Форум громад та волонтерів «Львівщина – для ЗСУ». Він об’єднав 150 учасників з усіх районів Львівської області. Форум має на меті завдяки зусиллям на місцевому рівні підвищити рівень обороноздатності усієї країни.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році волонтерські організації Львівщини можуть отримати до 300 тис. грн на закупівлю товарів для військових. Загалом на цей проєкт виділили 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-