У Львові судитимуть десятьох громадян України, які воювали у складі російської армії

У Львові судитимуть десятьох громадян України, які воювали у складі російської армії

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальні акти стосовно десятьох громадян України. Їм інкриміновано державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Слідством встановлено, що мешканці Донецької та Луганської областей під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до НЗФ «народної міліції» терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіки пройшли військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою.

Один з обвинувачених був мобілізований з «Торезької виправної колонії №28» (Донецька обл.) за вказівкою керівництва колонії. Таким чином його було амністовано, задля виконання «боргу» перед РФ. Чоловік проходив службу в складі 100-ї окремої мотострілкової бригади 1-го армійського корпусу (в/ч 08826) на посаді стрільця.

З початку повномасштабного вторгнення обвинувачені воювали в населених пунктах Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Читайте також: Суд дав 15 років тюрми кримчанину, який воював на боці РФ

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно десятьох громадян України. Їм інкриміновано державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, колишнього поліцейського з Ізюму засудили до 15 років за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-