Російському військовому оголосили підозру за розстріл цивільного у Бучі

Російському військовому оголосили підозру за розстріл цивільного у Бучі

Укрінформ
Слідчі Національної поліції України повідомили про підозру російському військовому, який у березні 2022 року під час захоплення Бучі розстріляв чоловіка задля розваги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«У березні 2022 російські війська окупували територію міста Буча та розпочали допити й обшуки в місцевих жителів, які надавали допомогу Збройним силам України. Щоб уникнути репресій, цивільні мешканці були змушені переховуватися у підвалах», - ідеться у повідомленні.

Під час чергового рейду містом один із загарбників прийшов у таку схованку на цокольному поверсі житлового будинку по вулиці Яблунській. Увірвавшись туди, він почав погрожувати беззбройним людям автоматами і наказав 46-річному місцевому жителю зібрати всі мобільні телефони присутніх та винести їх на вулицю для перевірки.

У момент, коли чоловік виконав вказівку, російський військовий розстріляв його з вогнепальної зброї. Після цього загарбник кинув у підвал із людьми гранату, внаслідок чого тіло загиблого було понівечено, а інші дивом не постраждали.

Слідчі Нацполіції ідентифікували особу злочинця, ним виявився 22-річний російський військовослужбовець із Бурятії, навідник четвертої десантно-штурмової роти БТГр №2 зі складу 234-го десантно-штурмового полку військової частини №74268 76-ї десантно-штурмової дивізії.

Читайте також: Поліція ідентифікувала понад 100 військових РФ, які вчиняли воєнні злочини в Бучі

Опитані свідки його злочинів зазначають, що цього дня він ходив містом і розповідав, що дуже засмучений смертю свого командира і шукає того, кому може за це помститися та у такий спосіб розважитися.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора російському військовослужбовцю повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Фігуранту загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення в Бучі знайшли 422 тіла громадян, а загалом у Бучанському районі були виявлені майже 1190 тіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-