Співробітника Івано-Франківської ТЦК судитимуть за фіктивне працевлаштування спортсменів

Співробітника Івано-Франківської ТЦК судитимуть за фіктивне працевлаштування спортсменів

Укрінформ
Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира роти охорони обласного ТЦК і СП, який взяв на службу гравців і тренерів місцевої професійної футбольної команди, які не виконували військових обов’язків.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Йому інкримінують ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби в умовах воєнного стану).

Розслідування встановило, що під керівництвом обвинуваченого у ТЦК фіктивно служили семеро військовослужбовців, серед яких гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди. Насправді ж спортсмени на службу не з’являлися та військових обов’язків не виконували.

Читайте також: На Донеччині командир нарахував понад ₴3,5 мільйона «бойових» підлеглим, які не були на передовій

Така бездіяльність посадовця призвела до безпідставного нарахування їм грошового забезпечення. Сума завданих державі збитків за дні псевдослужби сягнула 1,5 млн грн. Частину із цих коштів командир повернув на етапі досудового розслідування. Його відсторонили від посади.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року суд відправив під варту працівника військкомату в Івано-Франківській області, який узяв на фіктивну службу професійних футболістів.

Фото: Держбюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-