Суд арештував працівника військкомату у справі про фіктивну службу футболістів «Прикарпаття»

Суд арештував працівника військкомату у справі про фіктивну службу футболістів «Прикарпаття»

Укрінформ
Суд відправив під варту, із можливістю внесення застави у 214 тисяч гривень, працівника військкомату в Івано-Франківській області, який узяв на фіктивну службу професійних футболістів.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Фейсбуці.

Личаківський райсуд міста Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Суд дозволив внести заставу у 214 тис. грн.

Також суд на місяць відсторонив його від виконання обов’язків.

Раніше ДБР повідомило йому про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Як встановило слідство, командир зарахував на військову службу в роту охорони сім осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на "папері" та не виконували жодних військових обов’язків.

Читайте також: Побиття в Тернопільському ТЦК: суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним

Так ці особи "відслужили" загалом 1100 днів, отримавши від держави грошове та матеріальне забезпечення. Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 млн грн – це сума безпідставно нарахованих та виплачених їм коштів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ДБР оголосило про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у справі фіктивного зарахування на службу футболістів місцевого професійного клубу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-