ДБР оголосило підозру у справі фіктивного зарахування на військову службу футболістів «Прикарпаття»

ДБР оголосило підозру у справі фіктивного зарахування на військову службу футболістів «Прикарпаття»

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у справі фіктивного зарахування на службу футболістів місцевого професійного клубу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР у Фейсбуці.

“У серпні цього року ДБР спільно з ДСР Нацполіції викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста та футболістів місцевого професійного клубу”, - зазначили у ДБР.

Читайте також: Полковника з Дніпра підозрюють у незаконному захопленні нерухомості на набережній міста

Як встановило слідство, командир зарахував на військову службу в роту охорони сімох осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на «папері» та не виконували жодних військових обов’язків.

“Ці особи “відслужили” загалом 1100 днів, отримавши від держави грошове та матеріальне забезпечення. Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 млн грн – це сума безпідставно нарахованих та виплачених їм коштів”, - зазначили у бюро.

Командира роти охорони Івано-Франківського обласного військкомату підозрюють у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: У держзраді підозрюють ексрозвідника, який втік до РФ і займається пропагандою

Наразі готуються клопотання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Триває розслідування, також готуються підозри іншим учасникам схеми.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні ДБР викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів керівників міста та футболістів місцевого професійного клубу.

За інформацією місцевих ЗМІ, йшлося про родича мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, брат якого, Ярослав Марцінків, є одним із тренерів МФК “Прикарпаття”.

У футбольному клубі “Прикарпаття” заперечили звинувачення ДБР у фіктивному зарахуванні на військову службу гравців та тренерів клубу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-