Ліквідація наслідків обстрілів РФ українських енергооб’єктів триватиме кілька днів - експерт

Ліквідація наслідків обстрілів РФ українських енергооб’єктів триватиме кілька днів - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
На ліквідацію наслідків російських ранкових обстрілів енергетичної інфраструктури України може піти від кількох годин до кількох днів.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявив український експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар.

Він зазначив, що Росія завдала ударів по об’єктах теплової генерації і на заході України, і в центрі, і на сході. Це була атака на ураження саме критичної інфраструктури.

«Там, де розташовані об’єкти генерації чи великі трансформаторні підстанції, на ліквідацію наслідків може піти від кількох годин до кількох днів», - сказав експерт.

Він також відкинув «апокаліптичні прогнози» про можливість пошкодження греблі Дніпровської ГЕС.

Читайте також: Як Росія обстрілювала Україну 22 березня

«Звичайною конвенційною зброєю цього досягти неможливо. Цілилися росіяни не в споруду греблі, а в машинний зал. Власне, він і постраждав. ГЕС не працюватиме на всю свою потужність, оскільки потребує ремонту обладнання. Ці ураження не носять фатального характеру. ДніпроГЕС тримається»», - підсумував Гончар.

Як повідомляв Укрінформ, зранку Росія здійснила атаку на енергетичну інфраструктуру, яку голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький назвав найбільшою за весь час війни: було пошкоджено ряд об'єктів енергетики по всій країні. Запорізька АЕС втрачала одну лінію живлення, згодом її роботу відновили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-