В Одесі попрощалися з фельдшером «швидкої», якого вбила російська ракета

В Одесі попрощалися з фельдшером «швидкої», якого вбила російська ракета

Фото, відео
Укрінформ
В Одесі 19 березня в останню путь провели фельдшера екстреної медичної допомоги Сергія Ротару, який загинув від вибуху російської ракети 15 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прощання з Сергієм Ротару пройшло на підстанції ЕМД №5, де працював фельдшер.

15 березня дві бригади цієї підстанції «екстренки» першими дісталися до місця обстрілу. Внаслідок влучання другої ракети Сергій Ротару загинув на місці.

«Він приїхав першим. Його накрило другим прильотом. Він загинув як Герой. Сергій отримав уламкові поранення у голову та тіло, він помер від загальної крововтрати. Його травми були несумісні з життям», - розповів лікар підстанції ЕМД №5 Даніїл Пікаш.

За словами лікаря, Сергій вже працював на місцях влучання російських ракет, зокрема, він рятував людей під час трагедії в ЖК «Тірас» у 2022 році. Пікаш згадує фельдшера як професіонала, який чітко і вправно робив свою справу.

Читайте також: На Одещині попрощалися із рятувальником, який загинув унаслідок ракетного удару РФ

Також він додав, що мінімізувати ймовірні травми лікарів екстреної допомоги під час роботи на місцях влучань російських боєприпасів могли би бронежилети та каски, проте бригади не забезпечені потрібним екіпіруванням.

«Коли відбулося влучання, ми були у машині на ходу – везли пораненого у лікарню. Не могли ніяк роз’їхатися, бо набігло дуже багато людей: і родичі постраждалого, і сусіди. Ми були в епіцентрі вибуху, навкруги лежали відірвані людські кінцівки. Я вцілів, бо сидів поруч із кермачем. Сергій був в салоні. Його всього поранило уламками…», - згадує лікар «швидкої» Михайло Пильняк.

Водій швидкої, в якій загинув Сергій, згадує фельдшера як дуже приємну, чемну людину та професіонала своєї справи.

В Одесі попрощалися з фельдшером швидкої, якого вбила російська ракета / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Ми працювали разом з 10 років. Він був на вершині своєї кар’єри. Молодий, діти, дружина, але ракета зробила біду», - каже чоловік.

Сергію Ротару був 31 рік. Його поховали на Західному кладовищі. В лікаря залишилося двоє синів.

Читайте також: В Одесі попрощалися із загиблим від ракетного удару колишнім віцемером

Як повідомляв Укрінформ, росіяни 15 березня вдарили по Одесі ракетами "Іскандер-М". Унаслідок цього удару 21 особа загинула, 73 зазнали поранень. Серед загиблих і постраждалих - місцеві жителі, медики та співробітники ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-