Міноборони РФ планує використати на «виборах Путіна» дані загиблих військових

Міноборони РФ планує використати на «виборах Путіна» дані загиблих військових

Укрінформ
Міністерство оборони Росії планує використати у незаконних «виборах президента РФ» дані своїх військових, які нещодавно загинули, зникли безвісти або потрапили у полон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерство оборони України.

Керівництво Міністерства оборони Російської Федерації дозволило військовослужбовцям, які беруть учать у так званій «СВО» голосувати у незаконних «виборах президента РФ», навіть не з'являючись на «виборчі дільниці». Як зазначили в ГУР, це значно полегшує «виборчим комісіям» завдання з фальсифікації результатів.

Згідно з останніми вказівками головного військово-політичного управління МО РФ, критерії ідентифікації «виборців» з числа військовослужбовців спрощені настільки, що немає необхідності для їхньої фізичної участі у голосуванні. А для підтвердження особи не потрібен паспорт чи військовий квиток – достатньо навіть фотокопії документів.

«Очевидно, що у такий спосіб російські «виборчі комісії» намагатимуться збільшити кількість виборців Путіна, залучивши до «голосування» так звані «мертві душі». Зокрема, до числа осіб, що «проголосували», поряд із наявними військовослужбовцями, планують додати також і тих, хто нещодавно загинув, зник безвісти або потрапив у полон», - поінформували в ГУР МО.

Враховуючи, що українські захисники, за офіційними даними, щодня завдають російським загарбникам численних втрат на території України, кількість тих, хто у такий спосіб «підтримає» Володимира Путіна, може виявитися досить значною, додали в ГУР.

Читайте також: На ТОТ оголосять про підтримку Путіна незалежно від результатів «виборів» - британська розвідка

«Кремль здійснює цілий комплекс заходів для фіктивного проведення так званих «виборів президента РФ». Хоча усім очевидно, що ні сам факт цих виборів, ані їх результати не є засобом легітимізації путінського правління ні в Росії, та за її межами», - наголосили в ГУР МО.

Як повідомляв Укрінформ, незаконні «вибори президента РФ» проводитимуться в Росії протягом трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року.

МЗС України наголосило, що проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-