Російська армія за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Російська армія за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на 11 областей України, застосовували авіацію, ударні дрони, артилерію, міномети.

Про це йдеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 вівторка, 27 лютого, передає Укрінформ.

У Хмельницькій області вночі Повітряні сили знищили БПЛА. Місце падіння уламків встановлюється. Повідомлення про постраждалих або пошкодження майна не надходили.

У Полтавській області вночі уламки БПЛА пошкодили електролінію в Лубенському районі. Без світла залишилися 208 побутових та 4 юридичні споживачі.

У Чернігівській області ворог обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони з мінометів, артилерії, атакував FPV-дронами і скинув боєприпас з безпілотника.

У Сумській області вночі та зранку росіяни обстріляли Білопільську, Юнаківську, Великописарівську та Середино-Будську громади.

Читайте також: ППО вночі знищила 11 дронів-камікадзе та дві ракети Х-59

Вчора протягом дня російські війська обстріляли Хотінську, Миропільську, Білопільську, Краснопільську, Великописарівську, Новослобідську, Дружбівську, Шалигинську, Есманьську, Середино-Будську, Свеську і Зноб-Новгородську громади.

У Білопільській громаді один місцевий житель загинув, ще один був поранений. Зруйновані чотири приватні житлові будинки, пошкоджені гараж, трактор.

У Запорізькій області загарбники завдали ударів по 11 населених пунктах.

Внаслідок артилерійського обстрілу Приморського поранення отримали чоловіки віком 69 та 84 років.

Росіяни здійснили шість обстрілів із РСЗВ Новоданилівки, Малинівки, Роботиного та Приморського, 47 атак БПЛА по Гуляйполю, Малинівці, Роботиному, Малій Токмачці й Новоандріївці, а також скинули 10 авіаснарядів по Оріхову, Левадному, Малій Токмачці та Новоданилівці.

196 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Долинки, Малинівки, Новоданилівки, Малої Токмачки та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло 20 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Читайте також: Російські ракетоносії понад тиждень не з’являються в Чорному морі - Гуменюк назвала причини

У Дніпропетровській області в Нікопольському районі 70-річний чоловік отримав осколкове поранення і черепно-мозкову травму. Пошкоджені 10 приватних будинків і п’ятиповерхівка, інфраструктурний об’єкт та соціальний заклад, газогони, лінія електропередач. Ворог атакував безпілотниками та бив з артилерії по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах.

У Новомосковському районі ППО збила безпілотник. Дві крилаті ракети ППО збила у Криворізькому районі.

Вночі й до ранку ворог обстрілював з важкої артилерії Нікополь, Мирівську і Червоногригорівську громади. Пошкоджений ліцей.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Козачок, Ветеринарне, Вовчанськ.

Авіаударів ворог завдавав, зокрема по Синьківці та Великому Бурлуку.

У Дергачах Харківського району внаслідок влучання по відкритій території горіла трава.

У Довжику Богодухівського району через обстріл пошкоджений ліцей.

Внаслідок обстрілу Курилівки Куп’янського району є влучання у фермерське господарство. Горіло ангарне приміщення.

Читайте також: Втрати росіян в Україні за добу становлять 850 осіб

У Луганській області російські війська масовано атакують на Куп’янській ділянці фронту, де Сили оборони відбили понад 20 штурмів за добу.

Ворог залишається доволі активним на Лиманському напрямку, південніше Невського. Там поблизу Тернів зупинені п’ять спроб росіян просунутися уперед.

За добу ворог здійснив 139 обстрілів Луганщини (випустив 524 снаряди).

У Донецькій області під вогнем опинились Красногорівка, Торецьк, села Нетайлове, Костянтинівка, Ганнівка, Романівка, Миколаївка, Карлівка, Новоселівка Перша.

Пошкоджені 15 житлових будинків, два ангари, три автомобілі.

На Донеччині за добу троє людей були поранені.

У Миколаївській області обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Також ворог з артилерії бив по Куцурубській громаді.

У Херсонській області загарбники здійснили обстріли 18 населених пунктів.

Читайте також: Нагнітання ситуації навколо Кринок пов’язане з «виборами» у Росії - Гуменюк

У Херсоні пошкоджені багатоповерховий і два приватні будинки, адміністративна будівля, один цивільний і три службові автомобілі.

Ворожих атак зазнали Білозерка, Молодіжне, Нововоронцовка, Понятівка, Львове, Велетенське, Шляхове, Веселе, Томина Балка, Козацьке, Новомиколаївка, Осокорівка, Садове, Дарʼівка, Антонівка, Станіслав, Степанівка.

Через обстріл Білозерки постраждав місцевий житель.

Агресори вдарили по Новомиколаївці. Травмована 36-річна жінка.

Вночі росіяни обстріляли Херсон. Постраждала 66-річна жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-