Російські ракетоносії понад тиждень не з’являються в Чорному морі - Гуменюк назвала причини

Російські ракетоносії понад тиждень не з’являються в Чорному морі - Гуменюк назвала причини

Укрінформ
Понад тиждень ворожі ракетоносії не з’являються в Чорному морі, однак загрозу з моря Генштаб оцінює як стабільно високу.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Діяльність сил оборони і погодні умови не сприяють тому, щоб корабельне угруповання ворога було максимально розгорнуто і дозволяло собі маневрувати так, як раніше це було в акваторії Чорного моря. Наразі ми фіксуємо, що ракетоносії вже протягом понад тиждень не з’являються на відкритих просторах Чорного моря, перебуваючи в пунктах базування. Але пам’ятаємо про те, що вони споряджені і готові до застосування. Для того, щоб з’явитись на бойовому чергуванні їм достатньо 2-3 години. Також ворог може застосувати ракети і з акваторії самої бухти, хоча це суперечить здоровому глузду і заходам безпеки, але такі факти ми вже фіксували. Тому Генштаб оцінює загрозу з моря як стабільно високу», - повідомила Гуменюк.

Коментуючи активізацію ворогом повітряної розвідки за допомогою дронів Гуменюк повідомила, що таким чином ворог намагається компенсувати відсутність в повітряному просторі свого розвідувального пункту А-50.

Читайте також: На фронті за добу відбулися 96 бойових зіткнень

«Вони втратили свої «очі» і зараз намагаються в будь-який інший спосіб компенсувати цю відсутність. Безпілотники, які мають розвідувальний характер, зараз насичено збирають інформацію як вздовж лінії бойового зіткнення, так і намагаючись це робити глибше по Україні. Ми бачимо їх активність, відстежуємо і навіть по зведеннях нашого повітряного командування очевидно, що працюємо по них, тому що фактично щодня з’являється інформація про збиття подібних безпілотників», - зазначила речниця.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 07:10 вівторка, 27 лютого, у Чорному морі Росія тримає один військовий корабель. Ракетоносії відсутні. В Азовському морі також перебуває один ворожий корабель, ракетоносії теж відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-