На захоплені території прибули російські спецзагони для організації «голосування» за Путіна - ГУР

На захоплені території прибули російські спецзагони для організації «голосування» за Путіна - ГУР

Укрінформ
На тимчасово захоплені території України прибули російські спецзагони для збору інформації про неблагонадійних українців та просування системи мобільного голосування для максимального спрощення «голосування» за президента РФ Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Для створення фейкової картинки підтримки російського диктатора загарбники відрядили в Україну спеціально підготовлені загони, які влаштовуватимуть фальсифікації та стежитимуть за роботами так званих «виборчих комісій».

У ГУР зауважили, що до 10 березня загони повинні прозвітувати про готовність до «голосування» працівників підприємств на тимчасово захоплених територіях України, а також надати прогноз підтримки Путіна.

Також у Кремлі затвердили новий порядок проведення «голосування» на тимчасово захоплених територіях України.

Свіжа московська методичка передбачає, що взяти участь у всевдовиборах можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу.

Таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на тимчасово захоплених територіях України, а також є черговим інструментом російських спецслужб для виявлення неблагонадійних українців для здійснення репресій, підкреслили у ГУР.

Читайте також: На окупованій частині Запорізької області колаборанти агітують за участь у «виборах»

За завданням із Москви загарбники і пропагандисти активно поширюють фейки про начебто 85% підтримки Путіна на захоплених територіях України, а також просувають так звану систему «Мобільний виборець», яка, зокрема дозволяє проголосувати онлайн і без реєстрації на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни посилюють інформаційно-психологічний вплив на жителів захоплених територій України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-