На Черкащині засудили до 9 років в’язниці інформатора, що «зливав» росіянам дані про ЗСУ

На Черкащині засудили до 9 років в’язниці інформатора, що «зливав» росіянам дані про ЗСУ

Фото
Укрінформ
Жителя Черкас, який передавав ворогу інформацію про розташування українських військових та систем ППО, засудили до 9 років ув’язнення.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Прокурори у суді довели, що житель Черкас за грошову винагороду діяв на користь держави-агресора, наносячи шкоду обороноздатності України. З травня 2023 року засуджений надавав розвідувальну інформацію представнику російських спецслужб. За допомогою одного з месенджерів передавав дані про місця розташування військових частин, особового складу та техніки ЗСУ, а також систем протиповітряної оборони на території Черкащини", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, до кожного повідомлення зловмисник додавав скріншот карт у програмі Google Maps з точними координатами. За кілька місяців чоловік отримав від ворога за виконану «роботу» 27 600 гривень.

Читайте також: Жителя Криму, який воював на боці окупантів, засудили до 15 років тюрми

Суд визнав чоловіка винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух Збройних сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, керівникові Черкаської єпархії УПЦ МП митрополитові Феодосію (Денису Снєгірьову) в суді пом'якшили запобіжний захід і обрали обрали нічний домашній арешт на 60 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-