Під час обміну звільнили 15 жителів Харківщини, деякі були у полоні майже два роки

Під час обміну звільнили 15 жителів Харківщини, деякі були у полоні майже два роки

Фото
Укрінформ
Серед звільнених із російського полону українців є 14 військових й один цивільний із Харківщини.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“У числі 230 захисників України, яких 3 січня визволили з російського полону, є 15 жителів Харківської області, з них 14 військовослужбовців. Додому повернулися шестеро жителів Богодухівщини, два - з Ізюмського району, один житель міста Дергачі, один - із Чугуєва, двоє жителів Харкова, один - із Куп'янська, один - із Первомайського. Також із ворожого полону звільнено 21-річного цивільного жителя міста Ізюм”, - написав Синєгубов.

Читайте також: Зеленський подякував міжнародним партнерам, які сприяли обміну полоненими

Водночас адміністрації територіальних громад повідомили у соціальних мережах, що частина звільнених 3 січня жителів Харківщини перебували у полоні майже два роки.

Серед звільнених – троє жителів Валківщини: Денис Бредиха з м. Валки, мешканець Нового Мерчика Валентин Роюк та Іван Пошедін з Огульців.

“Найдовше з трьох, із 25 лютого 2022 року, перебував у російському полоні 25-річний Іван Пошедін. Іван - наймолодший син матері-героїні Тетяни Іванівни Пошедіної, яка виховує восьмеро дітей. У 2020-2022 роках Іван Пошедін проходив строкову військову службу, яку продовжив, ставши контрактником Нацгвардії України. У полон потрапив у бою під Донецьком”, - повідомила у Фейсбуці Валківська міська рада.

За інформацією громади, 20-річний нацгвардієць Денис Бредиха у полон потрапив 1 вересня 2022 року під час кровопролитних боїв на східному напрямку.

Читайте також: Процес обміну полоненими ускладнився через позицію Росії - Зеленський

24-річний доброволець Валентин Роюк потрапив у полон на початку червня 2022-го під час жорстоких боїв за м. Ізюм.

Впізнали на опублікованих Офісом Президента, СБУ, ГУР світлинах і відео своїх земляків у Балаклійській громаді.

За інформацією міської ради, звільнені житель Балаклії Борис Завацький та Олександр Бутов, житель села Шевелівка, які перебували в полоні майже два роки.

“Повернулись на рідну землю не просто військові, а справжні Герої, які витримали неймовірні випробування і зберегли вірність своїй країні та ідеалам. 22 місяці вони не бачили рідної землі, але весь цей час трималися і вірили, що знову приїдуть додому, обіймуть найрідніших, потиснуть руку землякам, зустрінуться з побратимами”, – зазначили у міськраді.

Читайте також: На Черкащину з полону повернулися четверо військових - двоє вважалися зниклими безвісти

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня з російського полону вдалося повернути 230 людей. Серед звільнених: сержанти, офіцери - воїни ЗСУ, Національної гвардії, ВМС і прикордонники. Обмін відбувся за участю Об'єднаних Арабських Еміратів.

Фото: Олег Синєгубов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-